2016 İçin 5 Facebook Video İstatistiği – Sosyal Medya Yönetimi

2016 İçin 5 Facebook Video İstatistiği – Sosyal Medya Yönetimi

Geçtiğimiz yıl içinde Facebook video alanında inanılmaz bir gelişme gösterdi. 2014’ün sonunda web sitesi yaklaşık olarak günlük bir milyar videoya ev sahipliği yapıyordu. Bu rakam 2015’in sonunda sekiz milyara yükseldi.Video süreleri hakkında hala tartışmalar bulunsa da (3 sn., 10 sn. ve 30 sn.’lik videoların kabul edilebilirliği hakkında), Facebook’un bu alandaki hakimiyeti tartışmasızdır

Platformun geleceği için Facebook’un vizyonu önemli oranda videoya yer verir. 2014’te CEO Mark Zuckerberg ‘Facebook beş sene içinde çoğunlukla videodan oluşacaktır.’ şeklinde bir açıklama yapmıştır. Facebook bu vizyonu sağlamlaştırmak için 2016’da da çalışmalarına devam edecektir ve çalışmalarını canlı video ve sanal gerçekliğe yönlendirecektir. Aşağıda Facebook video’ların Facebook için 2016’da ne kadar önemli olacağını gösteren beş istatistik bulabilirsiniz.

1. İnsanlar canlı videoları izlerken normal videolara göre 3 kat fazla vakit harcarlar

En ilginç yeni teknolojilerden biri canlı videoların sosyal medya platformlarına uyarlanmasını içerir. 2015’in başında Twitter, hala alanının lideri konumunda olan Periscope’u piyasaya sundu. Ondan sonra Facebook, kendi canlı video oynatma seçeneğini çıkarttı ve kullanıcılarının canlı videolar izlemelerine ve bunlarla etkileşime girmelerine olanak tanıyarak popülerliğini arttırdı. Son rakamlar, insanların canlı videoları izlerken önceden çekilmiş videoları izleme sürelerine göre üç kat fazla vakit harcadıklarını göstermişlerdir. Sonuç olarak Facebook, çalışmalarını canlı videolara yoğunlaştırmıştır. Facebook ürün müdürü Vibhi Kant, blogunda paylaştığı içerikte şunları belirtmiştir: ‘Canlı videoların önceden çekilmiş videoların üstünde yer alabilmesi için ana sayfada ufak değişikliklere yer vereceğiz.’ Geçen hafta Facebook, uygulamasını canlı video odaklı yapmak için değiştireceğini açıklayarak ne kadar ciddi olduğunu göstermiştir.

2. Facebook kullanıcıları Samsung sanal gerçeklik araçları ile bir milyon saatten fazla video izlemişlerdir

Sanal gerçeklik, Facebook’un odaklandığı bir diğer alandır. Sanal gerçeklik markası Oculus’un Facebook tarafından satın alınmasından sonra Mark Zuckerberg, Facebook’un geleceğinde sanal gerçekliğin önemli bir yeri olduğunu açıklamıştır. Zuckerberg sanal gerçekliğin kullanıcılara ‘sınırsız alan ve deneyimleri hayatlarındaki insanlarla paylaşma’ olanağı tanıdığını ifade ettikten sonra şunları söylemiştir: ‘Arkadaşlarınızla sadece anları değil tüm deneyimleri ve maceraları online ortam üzerinden paylaşabildiğinizi bir düşünün!’ Bu vizyonu gerçekleştirebilmek için Facebook, güçlü bir sanal gerçeklik takımıyla çalışmaya başlamıştır. Bu takımın görevlerinden biri de Oculus’u sosyal platforma uyarlamaktır. Kullanıcılar Samsung sanal gerçeklik araçlarını kullanarak şimdiden bir milyon saatlik video izleme süresini aşmışlardır.

3. Her kullanıcının paylaştığı ortalama Facebook video sayısı 2015’te 75%’lik bir artış göstermiştir

İzlenen video sayısı geçtiğimiz yıl içinde Facebook için yükselen tek istatistik olmamıştır, paylaşılan video sayısı da önemli oranda artmıştır. Dünya çapında her kullanıcının ortalama Facebook video paylaşma sayısı, 2015’te % 57 oranında artmıştır. Bu oran Birleşik Devletler’de %94’ü görmüştür. Video paylaşma oranlarının aynı hızda yükselip yükselmeyeceklerini ise zaman gösterecek.

4. Video paylaşımları, resimli paylaşımlara göre 135% daha fazla organik trafik çeker

Canlı videolar Facebook’un yeni odağı olabilir, ancak bunlar tanıtımlarını yapmayı başaran tek videolar değildir – video paylaşımları genel olarak daha fazla kullanıcıya ulaşmaktadırlar. Social Bakers’ın düzenlediği bir araştırmaya göre, video paylaşımları resimli paylaşımlara göre %135 oranında daha fazla organik trafik çekmektedir.

5. Facebook günlük olarak ortalama 8 milyar videoya ev sahipliği yapmaktadır

Facebook artık günlük olarak 8 milyar videoya ev sahipliği yapmaktadır – bu rakam 2015’teki ölçümde elde edilen rakamın iki katıdır. Yine de, Facebook’un bu inanılmaz büyümesinin de kötü yanları bulunmaktadır – eleştirmenler, Facebook’un video izlenme ölçümlerinin YouTube’daki gibi 30 saniye izlenme sonunda değil 3 saniye izlenme sonunda elde edilen istatistiklere bağlı olduğunu açıklamışlardır. Bunun yanında Facebook’un videoları otomatik olarak oynatılır, bu da ilgilenmeyen izleyicilerin bile denk geldikleri içerikleri izledikleri görünümünü yaratır. Her şeye rağmen Mark Zuckerberg’in 2016 hakkındaki öngörüleri gerçekleşecek ve Facebook video ağırlıklı bir platform olarak yoluna devam edecek gibi görünüyor.

2016 İÇİN FACEBOOK VİDEO İSTATİSTİKLERİ

İnsanlar canlı Facebook videolarına diğer Facebook videolarına göre 3 kat fazla zaman ayırmaktadırlar.

Video paylaşımları, resimli paylaşımlara göre 135% daha fazla trafik toplar.

2015’te kişi başına paylaşılan ortalama video sayısı Birleşik Devletler’de %94’lük, dünya çapında %75’lik bir artış göstermiştir.

İnsanlar şimdiden Samsung sanal gerçeklik araçları üzerinden 1 milyon saat video izlemişlerdir.

Facebook üzerinden her gün ortalama olarak 8 milyar video izlenmektedir.

Kaynak: SocialMediaToday

0

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.