Google AdSense İçin Yapılması Gerekenler

Google AdSense İçin Yapılması Gerekenler

Google AdSense ile iyi bir miktar para kazanmak istediğinizi biliyorum. Ancak bugünlerde AdSense programına girmek o kadar da kolay değil. 

Buraya başvurmadan önce sağlamanız gereken birkaç kriter bulunmaktadır.

Şunları düşünüyor olmalısınız:

AdSense’e nasıl başvururum?

AdSense’in şartlarını nasıl sağlarım?

AdSense için uygun bir aday mıyım?

Google AdSense neler gerektiriyor?

Google AdSense neden başvurumu reddetti?

Bu yazıda tüm sorularınızın yanıtlarını bulacaksınız. Biraz uzun sürebilir bu yüzden bir fincan kahve alın… 🙂

Google AdSense nedir ve ne için kullanılır?

Google AdSense, tıklama başına ödeme sistemiyle çalışan ve reklam ve çalışmalarınızı yayınlamanıza olanak tanıyan en eski ağdır. Hatta Google önceden, Google Blogspot üzerinden blog yazıları paylaşan herkese AdSense hizmeti sağlıyordu.

Konu geçerlilik olunca, Google AdSense kendi adına konuşuyor. Binlerce müşteri ve yayıncı bu programdan memnun kalmışlardır. AdSense her zaman zamanında öder.

Google AdSense’i seçmek için bir başka neden de, işinizi doğru yaptığınız takdirde büyük paralar kazanma olasılığıdır. Geçimlerini yalnızca Google AdSense üzerinden sağlayan blog yazarları bulunmaktadır. Bu yüzden Google AdSense, benzer ağlar arasından seçim yaparken birinci tercih olmalıdır.

Blog yazarları ve Webmasterlar arasında bu programın bu kadar popüler olmasının en büyük sebebi, ödeme oranlarının tüm benzer ağlardan yüksek olmasıdır. Ancak herkes AdSense’e başvurmak istediği için program, kabul sistemini çok katı kurallara dayandırmaktadır. En küçük hata bile reddedilme ile sonuçlanır. Aşağıda başvurunuzun reddedilmesinin birkaç nedenini bulabilirsiniz.

AdSense neden başvurunuzu reddeder?

Aşağıda başvurunuzun AdSense tarafından reddedilmesinin temel nedenlerini ve programın gerektirdiklerini bulabilirsiniz.

1. Yetersiz içerik / Kabul edilemez site içeriği – Web siteniz Google uzmanlarının değerlendirebileceği içeriklere sahip değildir.

Google, bir blog sayfasını kabul etmeden önce içeriklerini ayrıntılı biçimde gözden geçirir. İçeriklerde yapı ve gramer hataları bulunuyorsa, Google başvuruyu anında reddeder.

İçerikler hem hatasız olmalı, hem okuyucuya değerli bilgiler sunmalı, hem de benzersiz olmalıdırlar. Bu yüzden, reddedilmenin ilk sebebi yanlış oluşturulmuş içerik olacaktır.

2. Sayfa tipi / Blog tasarımı – Parlak sarı arka plan, beyaz yazılar ve büyük butonlar olan bir sayfaya denk gelseniz ne yaparsınız? Doğru, sayfayı geçersiniz.

Düzgün tasarlanmamış ve okuyucuların anlamakta zorluk çektikleri sayfalar Google AdSense tarafından reddedilirler. Göze güzel gelen ve anlaşılabilir bir tasarımınız olmak ZORUNDA.

3. Gizlilik politikası, hakkında ve iletişim sayfalarının bulunmaması – Kabul edilmek istiyorsanız, Google AdSense’e başvurmadan önce oluşturmanız gereken sayfalar bulunmaktadır. Bunlar hakkında sayfası, gizlilik politikası ve iletişim sayfasıdır. Bu sayfalara sahip olmak, profesyonel olduğunuzun bir göstergesidir ve Google politikasına uygun olarak çalıştığınızı gösterir.

4. Web sitesinin Google politikasına uymaması – Zengin, benzersiz ve anlamlı içerik eksikliği, organik trafiğin bulunmaması, orijinal içeriğin az olması ya da hiç olmaması, navigasyon ve organizasyona bağlı kötü müşteri deneyimi. Web siteniz trafiğini illegal kaynaklardan sağlıyorsa, fazla anahtar kelime kullanılmışsa ya da tasarım yanlışsa, Google AdSense başvurunuzu kabul etmeyecektir.

Bu yüzden Google AdSense’e başvurmaya hazır olduğunuzu düşünmeden önce uzmanların rehberliğine başvurmalı ve yapmanız gereken her şeyin listesini çıkartmalısınız.

Google AdSense’e Başvurmadan Önce Yapılması Gereken 12 Şey

1. Gizlilik Politikası:

Bu AdSense’e başvururken birçok blog yazarının yaptığı en yaygın hatadır. Bazı insanlar blog sayfası için gizlilik politikası oluşturmanın mantıksız olduğunu söyleseler de bu doğru değildir!

Google AdSense’e kabul edilmek için yapmanız gereken ilk şey blog sayfanıza ya da web sitenize gizlilik politikası eklemektir. Bunu yapmazsanız başvurunuz kabul edilmez, bu kadar basit. Peki bu neden önemlidir? Çünkü gizlilik politikasına sahip olmak, sayfanızın (ya da web sitenizin) düzmece olmadığını gösterir ve kullanıcılarda ciddi bir şirket olduğunuz izlenimini bırakır. Google, yalnızca bu şartı sağlıyorsanız diğer kriterleri değerlendirmeye alır.

Gizlilik politikası, okuyucularınızı sayfanızda (ya da web sitenizde) bulacakları içerikler hakkında bilgilendirir ve yapmaları ve yapmamaları gereken şeyleri onlara açıklar. Bu yüzden bir gizlilik politikanızın olması tabiî ki size sadece fayda getirecektir. AdSense başvurunuzun kaderini belirleyeceğinden, gizlilik politikası oluşturmayı denemelisiniz. Bunu kendiniz yazabilir ya da online kaynaklardan alabilirsiniz.

2. Hakkında Sayfası:

Başvurunuzun kabul edilmesi için gizlilik politikasının yanında bir hakkında sayfası da oluşturmanız gerekir. Bu sayfa da tıpkı gizlilik politikası gibi ciddi şirket izlenimi oluşturacaktır.

AdSense’e başvurmuyorsanız bile bu sayfa son derece önemlidir. Başvuru yapacaksanız – bir gerekliliktir. Hakkında sayfası, siz ve blog sayfanız hakkında bilgi verir. Bu da hem okuyucularla bir ilişki kurmanıza hem de onların size güvenmelerine yardımcı olur.

3. İletişim Sayfası:

Her insanın kendine ait bir fikri olduğu açıktır. Bir okuyucunuzun hoşuna giden bir içerik, diğerini rahatsız edebilir. Bu yüzden okuyuculara, iletişim kurarak içerikleriniz ve blog sayfanız hakkındaki fikirlerini size ulaştırma olanağı sunmak doğru bir adım olacaktır. Bir iletişim sayfası oluşturun ve mümkünse [email protected] gibi profesyonel bir e-posta adresi ve sosyal profil bağlantılarınızı ekleyin. Bunu yaparak Google’a, müşterileriniz ve ziyaretçilerinize değer verdiğinizi ve onlara yardım etmeye hazır olduğunuzu gösterirsiniz. Sizinle istedikleri zaman iletişime geçebilirler.

Google AdSense takımına ise sadece para ve AdSense’e önem vermediğinizi, okuyucularınızın da önemli bir yeri olduğunu bu sayede gösterebilirsiniz.

4. İsim /E-posta Doğrulama:

Başvuru yaptığınızda isim ve e-postanızı hakkında ya da iletişim sayfası gibi görünür bir yere eklemeyi unutmayın. Bunu yapmak AdSense takımına, başvuru yapan kişi olduğunuzu ve bunun bir dolandırıcılık girişimi olmadığını gösterir. Bu durum da onay sürecinde Google’a yardımcı olur.

5. Yaş Doğrulama:

Bu noktada 18 yaşın altındaki blog yazarları genelde hataya düşerler. Yaşlarını yanlış yazmaları sorunlara neden olur.

Google AdSense’e başvururken doğum tarihinizi ve yaşınızı doğru girdiğinizden emin olun.

Google AdSense 18 yaşın altındaki insanları kabul etmez. Birçok insan bunu defalarca nedensiz yere reddedildikten sonra anlar. Bu yüzden yaşınızı doğru girmenizi tavsiye ederim. Dürüst olun.

6. Asgari Paylaşım Sayısı:

Google AdSense’e başvurmadan önce tamamlanması gereken asgari paylaşım sayısı nedir? Bunun net bir cevabı bulunmaz.

400’den fazla paylaşımı bulunan blog sayfalarının reddedildiğini, 40-50 paylaşımı bulunan sayfaların ise AdSense’e kabul edildiğini gördüm.

Daha önce de belirttiğim gibi ‘En az kaç paylaşım yapılmalı?’ sorusunun kesin bir cevabı yoktur. Yine de, tahmin yürütmek mümkündür. Deneyimlerime göre, 50 paylaşım yaptıktan sonra başvuru yapmak mantıklı olacaktır. Her bir paylaşımın uzunluğu 500 kelimeden fazla olmalı ve kaliteli içerik sunulmalıdır.

7. Tasarım:

Daha önce de belirttiğim gibi, blog tasarımı çok önemlidir. Google, temiz, profesyonel ve akıllı tasarımlara değer verir.

Blog tasarımı, içerikten sonra en önemli etkendir. Uzmanlığınızı, deneyiminizi ve profesyonelliğinizi temsil eder. AdSense’e kabul edilme olasılığınızı önemli ölçüde etkileyeceğinden, dikkatli olun. Ben Elegant Themes’i tavsiye ederim çünkü, size sadece $69’a 87 WordPress temaları sunar.

8. İçerik Tipi:

Yayınladığınız içeriğin türüne dikkat edin – bu gerçekten çok önemli!

Google AdSense, pornografik ve korsan içerikler, yasadışı maddeler, uyuşturucu vb. için uygun değildir. AdSense İngilizce olmayan blogları kabul etmeye istekli olmayacaktır. 200 kelimeden kısa paylaşımlar da size kırmızı ışık yakacaktır.

9. Değerli Bilgiler Sunma:

Google, okuyucularına değerli bilgiler sunan ve iyi bir kullanıcı deneyimi sağlayan blog sayfalarını sever. Ziyaretçilerinize karşı samimi olun, onlara değerli bilgiler sunmak yerine onları dolandırmayı aklınızdan bile geçirmeyin.

Para kazanamıyorsanız bu konuda şikayet etmeyin ve sadece para için blog sayfası oluşturduğunuzu ve başka ilgi alanlarınızın olmadığını açıkça ifade etmeyin. Bunu yapmak okuyucularınıza değerli bilgiler sunmadığınızın bir göstergesi olacaktır. Yine kırmızı ışıkla burun buruna kalacaksınız.

10. Üst Seviye Alan:

AdSense’in ‘Blogspot’ ve ‘WordPress.com’ bloglarını kabul ettiği günler geride kaldı. Artık blog sayfanıza özel benzersiz bir alanınızın olması gerekiyor. Hala böyle bir alanınız yoksa kabul edilme hayallerinizi bir kenara bırakın ve üst seviye bir alan satın alın.

Satın aldığınız alan üst seviye olmalıdır. Bunun için .com domain? kullanmak doğru bir tercih olacaktır. Blogunuz için kısa, benzersiz ve akılda kalıcı bir alan seçmeniz gerekmektedir.

Bu alandaki diğer önemli bir kriter alanın yaşıdır. Asya ülkeleri yüzünden AdSense, 6 aydan genç alanları kabul etmeme kararı almıştır.

Google AdSense’e başvururken bunları aklınızdan çıkartmayın.

11. Diğer Reklam Ağları:

Chitika, Clicksor vb. ağlarda reklamlarınız bulunuyorsa onları kaldırmanın vakti geldi.

Google AdSense diğer reklam ağlarının kullanımına izin verse de, başvuru yapmadan önce bu reklamları kaldırmak akıllıca olacaktır. Eğer isterseniz kabul edildikten sonra reklamlarınızı tekrar bu ağlara yerleştirebilirsiniz.

Yani, Google AdSense’e başvurmadan önce blog sayfanızdaki diğer ağlara ait reklamları kaldırın.

12. Ücretli Trafik:

Google ücretli trafikten nefret eder ve genelde bu trafiği kullanan siteleri cezalandırır, bu yüzden ücretli trafiği kullanarak AdSense tarafından onaylanmak olanaksızdır. Trafiğinizi arama motorlarından ya da başka bir kaynaktan sağlayabilirsiniz ancak Google AdSense yardımıyla kazanmak istiyorsanız ücretli trafik bir çözüm değildir.

Bunun yanında, Google’ın illegal kaynaklardan trafik çeken siteleri onaylamadığını da not edin. Bu yüzden trafik sağlamak için sosyal medya, SEO ve ilgili blogları kullanın.

AdSense başvurunuzu reddederse ne yapmanız gerekir?

Tüm şartları yerine getirdikten sonra AdSense başvurunuzu yine de onaylamazsa ne olur?

Dünyanın sonu değil!

Piyasada yüksek ödeme oranları olan güvenilir birçok başka reklam ağı bulunmaktadır ve bunlar tarafından kabul edilmek için o kadar uğraşmanız gerekmez. Bir kapı kapanır, diğeri açılır.

Bu ağları AdSense olmadan para kazanmak için kullanabilirsiniz. Bu ağlardan onay almak ise kolaydır.

Infolinks:

Infolinks yazı içi reklamlarda lider olan ve yeni blog yazarlarına bile %70 kar oranı sağlayan bir reklam ağıdır. Diğer reklam ağlarından farklıdır. Pop up reklamları ve yazı içi reklamları ile çalıştığından, fazla yer kaplamaz. Infolinks’i AdSense ile beraber kullanabilirsiniz.

Tıklama başına ödeme sistemine göre çalışır ve arama içi, yazı içi, kare içi reklam seçenekleri sunar.

* Alexa sırası: 2571

* Asgari ödeme: $50

* Ödeme şekli: PayPal, eCheck, Western Union, Payoneer, elektronik transfer

Media.net

Media.net, Yahoo Bing ağı ile çalıştığından belki de AdSense’e en iyi alternatif konumundadır. Bu reklam ağını denediğimde ortalama CPM’in diğer alternatiflerden çok daha yüksek olduğunu gördüm. Media.net reklamları AdSense reklamlarına çok benzer ve başarılı bir blog sayfanız varsa onay almak çok kolaydır.

* Alexa sırası: 5132

* Asgari ödeme:$100

* Ödeme şekli: PayPal, elektronik transfer

BidVertiser:

BidVertiser, tıklama başına ödeme yapan bir başka başarılı AdSense alternatifidir. AdSense başvurunuz onaylanmadıysa ya da AdSense’ten menedilmişseniz bu alternatif size uygun olacaktır. BidVertiser, Banner reklamları, yazı reklamları, mobil reklamlar, slider reklamları gibi seçenekler sunar. Bunun yanında özel araç çubuğunuzu tanıtarak da para kazanabilirsiniz.

* Alexa sırası:892

* Asgari ödeme: $10

* Ödeme şekli: PayPal, çek

Sonsöz

AdSense’e başvurmadan önce yukarıda belirtilen şartların sağlanması çok önemlidir. Çok zor olmadıklarını düşünüyorum. Google AdSense başvurunuzu kabul etmezse üzülmeyin. Bu program olmadan da para kazanmak mümkündür.

En iyisini umun. Blog sayfaları için başka iş planlarını araştırın ve bunlarla kazanç sağlamaya çalışın. Reklam ağları size satış ortaklığı ve kendi ürününüzü pazarlamak kadar kazanç getirmeyeceklerdir

0

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.